Locatie: Home - Internet

Record aantal iDEAL-betalingen in 2008

Het aantal iDEAL-betalingen in 2008 is met 87% explosief gestegen tot bijna 28 miljoen, (2007: 15 miljoen). Sinds de introductie is iDEAL uitgegroeid tot het meest gebruikte online betaalmiddel.

Online shoppers waarderen de betaalmogelijkheid van iDEAL steeds meer. 42% prefereert iDEAL boven elke andere betaalwijze. Een jaar geleden was dat nog 32%. Online consumenten waarderen vooral het gemak, de snelheid en de veiligheid van het betalen met iDEAL. Van de 750 grootste webwinkels accepteert inmiddels 84% iDEAL. Het is daarmee het meest geaccepteerde online betaalmiddel. De totale omzet met iDEAL bedroeg het afgelopen jaar ruim € 2,1 miljard. Dit is een groei van 91% ten opzichte van 2007 toen er een omzet van € 1,1 miljard werd behaald.

iDEAL wordt voor alle typen online-transacties gebruikt, zoals voor het betalen van tickets, computer hardware, consumenten elektronica, boeken en DVD’s, mode en verzorging, en in toenemende mate ook goede doelen, telefonie en internet.

Voor 2009 verwacht Currence dat het aantal banken dat zich op iDEAL zal aansluiten zal toenemen. Zo verwacht Friesland Bank dat hun internetbankierende klanten nog dit jaar online aankopen met iDEAL kunnen betalen. Met de toetreding van deze bank komt het aantal consumenten dat met iDEAL kan betalen op ruim 12,5 miljoen.

Datum: 14 Januari 2009
Bron: Persbericht Currence

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet