Locatie: Home - Internet

Subsidieregeling internet voor agrariėrs en boeren op komst

Een meerderheid van de Tweede Kamer eist dat het kabinet voor 1 maart 2009 met een subsidieregeling komt voor agrariėrs en boeren in buitengebieden die breedbandinternet via de satelliet willen gebruiken.

Dat is de strekking van een motie van CDA-kamerlid Joop Atsma, die tijdens het debat over de LNV-begroting is aangenomen, onder meer met steun van de regeringspartijen CDA, PvdA en Christen-Unie.

Het gaat om ondernemers in de land- en tuinbouw die niet aangesloten kunnen worden op kabel, glasvezel of ADSL, terwijl een snelle internetverbinding belangrijk is voor een goede bedrijfsvoering. Sinds kort kunnen zij toch breedbandinternet aanschaffen via de ASTRA-satelliet. Land- en Tuinbouworganisatie LTO sloot begin deze maand een overeenkomst met ASTRA voor het aanbieden van breedbandinternet via de satelliet, het zogeheten ASTRA2Connect. Omdat de aansluit- en abonnementskosten hoger en de aanschaf van de apparatuur duurder zijn dan bij gewone internetaansluitingen, wil de Kamer dat het Rijk bijspringt. De overheidssteun zou uit diverse EU-fondsen voor het platteland betaald kunnen worden.

Datum: 23 December 2008
Bron: Persbericht ASTRA Benelux B.V.

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet