Locatie: Home - Evenement

Veelzijdig Frankrijk vol verrassingen op Vakantiebeurs

Veelzijdig Frankrijk vol verrassingen op Vakantiebeurs

Een week lang een Franse droomvilla winnen, overheerlijke kazen en wijnen proeven of de benen uit je lijf trappen om wielrenkampioenen digitaal te verslaan in de prestigieuze Tour de France. In de Frankrijk stand is tijdens de Vakantiebeurs al bijna net zoveel te beleven als in het land zelf! Op de komende editie van de Vakantiebeurs, van woensdag 15 januari tot en met zondag 18 januari, is Frankrijk opnieuw vertegenwoordigd met een flink aantal regio’s en departementen. Diana Klinkenberg van Atout France, het Frans Bureau voor Toerisme, licht alvast een tipje van de sluier op.

Tour de France
“Naast leuke prijsvragen hebben we een speciale stand ingericht voor de Tour de France”, begint Klinkenberg. ''Op 4 juli 2015 vindt de Grand Départ voor de 6e keer in de geschiedenis plaats in Nederland. Vertegenwoordigers van Utrecht 2015 zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en sportievelingen kunnen zelf deelnemen aan de prestigieuze Tour. In het paviljoen staan loopbandfietsen gekoppeld aan schermen. Je kunt de benen uit je lijf trappen en in de vorm van een animatie terugzien hoe goed of slecht je het zou doen tijdens de Tour. Hartstikke leuk! En misschien een beetje confronterend, want de route is natuurlijk heel erg zwaar”, lacht ze.

Fietsvakanties
Aan de hand van bepaalde thema’s zet Atout France diverse regio’s komend jaar extra in het zonnetje. “Een van de pijlers zijn fietsvakanties door Frankrijk”, legt Klinkenberg uit. “Het is een fantastisch fietsland en deze vakanties zijn steeds meer in trek bij fietsgrage Nederlanders. Van dagtochten tot langere routes die in etappes gefietst kunnen worden. De mogelijkheden zijn oneindig. Om mensen op weg te helpen kan men op het ‘ACTIEF’ plein iedere dag een presentatie bijwonen over dit onderwerp.”

EK voetbal
Ook de campagne rond het Europees Kampioenschap voetbal in 2016 gaat in 2015 van start. “Frankrijk is gastland van het volgende EK en daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op”, glundert Klinkenberg. “Na de voetbaltoernooien van 1960 en 1984 is dit de derde keer dat Frankrijk dit evenement host’’.

Van Gogh
‘’Daarnaast is van Gogh in 2015 exact 125 jaar overleden. Ter ere van deze fantastische schilder worden tal van evenementen georganiseerd in Arles, Saint-Rémy-de-Provence en rond Parijs. Er is ook extra aandacht voor de Route Napoleon die 200 jaar bestaat. Dit wordt uitgebreid gevierd met leuke extra’s langs de route. De tijdloze thema’s van Frankrijk zijn familievakanties, kampeerreizen en gastronomische vakanties”.

Populair
Nederlanders weten de weg naar Frankrijk nog altijd goed te vinden. In 2014 brachten de landgenoten maar liefst 2,6 miljoen vakanties door in het land van stokbrood, kaas en wijn. Daarmee mag het land zich opnieuw kronen tot ‘de meest populaire vakantiebestemming voor de lange vakanties van de Nederlanders’. “Frankrijk is dichtbij, eenvoudig met de auto bereikbaar en de zon schijnt er vaak”, verklaart Klinkenberg.

Datum: 07 Januari 2015
Bron: Persbericht Frans Bureau voor Toerisme

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Evenement