Locatie: Home - Onderzoek

Loomen gevaarlijk voor gezondheid kinderen

Loomen gevaarlijk voor gezondheid kinderen? Warmte laat plastic loombandjes zweten. Chemische reactie komen vrij. Lees maar!

Loomen gevaarlijk voor gezondheid kinderen

Prachtig dat loomen, eindelijk zit u kind even niet achter de tablet, smartphone of computer. Loomen is de nieuwste trend. Van gekleurde uitrekbare ringetjes wordt - na veel gefrutsel en geknutsel - een armbandje gemaakt. Vaak blijft het niet bij een: veel kinderen lopen met 5 of meer loomarmbandjes. Leuk en kleurrijk toch? Kinderen zijn goed bezig... kijk ze eens zweten!

Loomen is hip maar ongezond.
Maar pas op. Loomen is hip maar ongezond. Het is algemeen bekend dat door warmte plastic kan gaan ‘zweten’ waardoor er chemische stoffen vrijkomen. En u raadt het al: deze chemische stoffen uit loom armbandjes komen in contact met de huid van uw kinderen en dat kan nooit gezond zijn. Maar het kan nog erger: lekker kauwen op zo'n loom armbandjes. Ziet u het voor zich: speeksel vol met chemische reacties in de mond van uw dierbare kind. Ja, loomen is hip, maar zo ongezond. U bent nu gewaarschuwd. Nu uw kind nog!

Datum: 03 Juli 2014
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Onderzoek