Locatie: Home - Overig

Leeuwarden 2018 - Vijversburg mooiste cultuurpark van Nederland

Leeuwarden 2018 - Vijversburg mooiste cultuurpark van Nederland. Fraaie trekpleister voor Leeuwarden 2018

Leeuwarden 2018 - Vijversburg mooiste cultuurpark van Nederland

Een weilandpark in de vorm van een ‘dwaalster', een bezoekerscentrum grotendeels van glas en een spannend ontdekkingspark vol verrassingen. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de uitbreiding van park Vijversburg in Tytsjerk, onder de rook van Leeuwarden. Het bestuur van de Stichting Op Toutenburg presenteerde donderdag 26 januari 2012 de ambitieuze plannen. ‘We willen het mooiste cultuur- en natuurpark van Nederland worden. Dat is onze ambitie', stelt de voorzitter van Park Vijversburg. Om dat te realiseren zijn internationaal vermaarde landschapsarchitecten, architecten en een kunstenaar aangetrokken die nauw met elkaar gaan samenwerken. ‘Deze samenwerking is erg bijzonder, ook voor de architecten en de kunstenaar. Ze zien het als een uitdaging.

Trekpleister voor Leeuwarden 2018
Het bestuur van park Vijversburg wil met de plannen het toerisme in de regio versterken en nog meer ruimte geven voor mensen die willen genieten van natuur en cultuur. Ook voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 is dit een fantastische trekspleister. Met de uitbreiding van het park van vijftien naar dertig hectare is ongeveer zes miljoen euro gemoeid. Het draagvlak voor het project is groot. Dankzij forse bijdragen van onder meer de SNN (Europese subsidie), Provincie Fryslân en de gemeenten Tytsjerksteradiel en Leeuwarden kunnen de plannen gerealiseerd worden.

Naast de uitbreiding van het park wordt ook Villa Vijversburg geheel gerenoveerd en geschikt gemaakt voor onder meer verhuur. Het bestuur verwacht dat met de uitbreiding jaarlijks 150.000 bezoekers naar het park getrokken kunnen worden. Op dit moment is dat nog 100.000 bezoekers. In het park zijn straks meer mogelijkheden voor beeldententoonstellingen, kleinschalige muziek- en toneelvoorstellingen en horeca. Voor bezoekers uit Leeuwarden komt er een extra entree vanuit de Groene Ster.

Datum: 20 Mei 2014
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Overig