Locatie: Home - Evenement

Schaatsen in Sjotsji 2014 - geld wint

Schaatsen in Sjotsji 2014 - geld wint. Nederland grossiert in medailles. Internationale schaatssport is weinig interessant meer.

Schaatsen in Sjotsji 2014 - geld wint
Fantastische resultaten van de Nederlandse schaatssport, prachtig, maar de competitie op de ijsbaan van Sjotsji was soms heel ver weg. Niet te zien zelfs. De oorzaak is natuurlijk duidelijk: Nederland vindt schaatsen belangrijk, de rest niet. Soms is er nog eentje die aanpikt, Shani Davis bijvoorbeeld, maar eigenlijk is het somber gesteld. Schaatsen is Nederland.

Nog niet zo heel lang spraken de NOS-verslaggevers het nog uit: met onze Hollandse lichaamsbouw konden wij nooit goud halen op de 500 meter. Onmogelijk, het sprintwalhalla lag ver van ons: in Azi om precies te zijn. Rappe mannetjes, nauwelijks te pakken. Zo ging dat jarenlang. De afgelopen jaren maakten wij de achterstand als een heuse sprint, zo snel, goed. Sterker nog: we haalden 3 medailles op 'de meest internationale schaatsafstand' die er bestaat.

Sjotsji 2014 of schaatsen in Amasterdam...
Maar de werkelijkheid is anders. Alle andere landen vinden schaatsen eigenlijk maar een saaie sport. Shorttrack is in Azi mateloos populair, dom rondjes schaatsen is maar saai. Ook de 10.000 km staat onder druk. Wie kijk er nog naar. Ontelbare rondjes, niemand die dit nog leuk vindt. Terug naar Sjotsji 2014, de koning vond het prachtig. Zelf Poetin kwam even langs. Ja, dat is schaatsen in Sjotsji 2014. Schaatsen in de buitenlucht, op de tijdelijke ijsbaan in het Olympsch Stadion van Amsterdam. Dat wordt de nieuwste trend. Zo anno 1980. Zooooo mooi!

Datum: 10 Februari 2014
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Evenement