Locatie: Home - Evenement

Kramer wint goud 5 kilometer Sotsji 2014

Sven Kramer wint goud 5 kilometer Sotsji 2014. Heel Nederland feliciteert Kramer met de gouden medaille op de 5 kilometer in Sjotsji.

Kramer goud 5 kilometer Sotsji 2014.
In een tijd van 6:10:67 heeft Sven Kramer de gouden medaille op de 5 kilometer in Sotsji. Na vier jaar voorbereiding heeft Sven Kramer z'n doel verwezenlijkt: een gouden medialle op de 5 kilometer in Sotsji. Hiermee is Kramer de eerste Nederlander die een polympische schaatstitel prolongeert.

Kramer schaatste een degelijke en gelijkmatige 5 kilometer. Na enkele rondjes 28 kwam Kramer voorzichtig in de 29 uit. Na afloop gaf Kramer aan dat hij tevredenheid en aan Kemkers aangaf dat er echt niet meer in zat.

Concurrentie vanuit Nederland was er niet of nauwelijks. Bergsma probeerde het met 4 snelle rondjes maar moest deze inspanning duur bekopen. Blokhuizen knokte een fraai gevecht uit met de Belg Swings, maar vormde nooit een serieuze bedreiging voor Kramer (6:15:17). Uiteindelijk was het gehele podium oranje, een historische hattrick op de 5 kilometer in Sjotsji 2014

Datum: 08 Februari 2014
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Evenement