Locatie: Home - Overig

Ontslagvergoeding 2015 - Ouderen krijgen hogere ontslagvergoeding

Ontslagvergoeding 2015 - Ouderen krijgen hogere ontslagvergoeding. Ouderen ontzien bij ingreep ontslagrecht. Lees maar!

Ontslagvergoeding 2015 - Ouderen krijgen hogere ontslagvergoeding

Lodewijk Asscher van Sociale Zaken gaat het ontslagrecht toch iets aanpassen: de ouderen krijgen ook na 1 juli 2015 een hogere ontslagvergoeding. Zoals iedereen wel weet wordt op 1 juli 2015 de huidige ontslagvergoeding aan banden gelegd, maar het kabinet ontziet daarbij tijdelijk werknemers van boven de 50.

Voorwaarden om een hogere ontslagvergoeding te ontvangen is dat men minstens 10 jaar in dienst moet zijn geweest. Voor kleinere bedrijven (tot 25 werknemers) geldt dit overigens niet: hogere bedrag zouden deze bedrijven te veel in financiële problemen zou brengen.

Bovenstaande blijkt uit een wetsvoorstel dat minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken op 29 november 2013 naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het bevat maatregelen die in het sociaal akkoord met vakbonden en werkgevers zijn afgesproken om de arbeidsmarkt te hervormen.

De ontslagvergoeding bedraagt per 1 juli 2015 nog maximaal 75.000 euro (of een jaarsalaris, als dat hoger is). De ontslagvergoeding moet besteed worden om zo snel mogelijk weer aan het werk te komen. De ontslagvergoeding wordt dan ook wel transitiebudget genoemd.

Datum: 29 November 2013
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Overig