Locatie: Home - Leven

Grote meerderheid ouderen zeer gelukkig met pensioen

Ouderen zeer gelukkig met pensioen. Zeventig procent geeft zijn pensioengeluk het rapportcijfer 8 of hoger. Lees verder!

Grote meerderheid ouderen zeer gelukkig met pensioen

Een overgrote meerderheid van de ouderen geniet van het pensioen. Zeventig procent geeft zijn pensioengeluk het rapportcijfer 8 of hoger. Slechts 4 procent geeft een onvoldoende. Vooral mannen zien pensioen als een waardevolle periode in hun leven. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Ruigrok onder 700 Nederlanders van 50 jaar en ouder.

Gepensioneerden schrijven hun pensioengeluk vooral toe aan een actieve dagbesteding en de kunst elke dag te genieten. Zij adviseren mensen die nog niet met pensioen zijn, zich goed voor te bereiden op de nieuwe periode in hun leven. "Zorg dat je hobby's hebt en vraag jezelf af of je vrijwilligerswerk wilt en kunt doen. Dat is heel belangrijk", adviseert een van de ondervraagden. Een ander zegt: "Geniet van wat je hebt en ga niet zeuren dat je niet meer nuttig bent. Dat is zo'n domme opmerking."

Van de mensen die nog niet met pensioen zijn, geven vijftigers aan nog nauwelijks bezig te zijn met de periode na hun werkzame leven. Slechts een kwart denkt actief na over het pensioen. In de leeftijdscategorie 60-64 jaar neemt dat toe tot 40%. De overige 60% doet of weet het niet.

Datum: 13 November 2013
Bron: Persbericht Syntrus Achmea

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Leven