Locatie: Home - Financieel

Vereniging Woekerpolis.nl sleept Nationale-Nederlanden voor de rechter

Vereniging Woekerpolis.nl sleept Nationale-Nederlanden voor de rechter. Procedure tegen NN opgestart namens 50.000 leden

Vereniging Woekerpolis.nl sleept Nationale-Nederlanden voor de rechter

De Vereniging Woekerpolis.nl heeft namens haar 50.000 leden Nationale-Nederlanden gedagvaard. Dit maakte de vereniging bekend tijdens de Algemene Ledenvergadering van 12 november 2013. In de afgelopen decennia verkocht Nationale-Nederlanden 700.000 woekerpolissen. Deze polissen vertonen gebreken waardoor ze maar een fractie opbrengen van wat de verzekerden beloofd is. Het is voor het eerst dat Nationale-Nederlanden collectief wordt gedagvaard in de woekerpolisaffaire. Andere gedupeerden kunnen zich aansluiten bij de vereniging en zo meedoen aan de collectieve procedures die tegen Nationale-Nederlanden en alle andere grote verzekeraars worden opgestart.

De Vereniging Woekerpolis.nl heeft maandenlang onderzoek gedaan naar de woekerpolissen van Nationale-Nederlanden, waaruit grote problemen naar voren zijn gekomen. Ab Flipse, de nieuwe voorzitter van de vereniging, legt uit: "Uit ons onderzoek is gebleken dat de door Nationale-Nederlanden uitgebrachte offertes niet deugen en dat de daarin voorgespiegelde geldbedragen nooit gehaald kunnen worden. Er zijn te hoge rendementspercentages gebruikt en er is onvoldoende voor de risico's gewaarschuwd. Ook worden er hoge kosten op de polissen ingehouden zonder dat die kosten contractueel zijn overeengekomen. De gemiddelde schade bedraagt al snel enkele duizenden euro's. De vereniging is van mening dat deze schade gecompenseerd moet worden."

Datum: 13 November 2013
Bron: Persbericht Woekerpolis.nl

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel