Locatie: Home - Leven

Mode shoppen op thema is populairder dan ooit

De modewereld presenteert al jaren de feestcollectie rond kerst en oud & nieuw en rondom andere feestdagen zijn er ook veel thema’s te vinden. Toch weten winkels inmiddels van alles een evenement of thema te maken. Om achter alle trends en themacollecties van dit moment te komen, heeft FashionSaleAlert.nl onderzoek gedaan naar de meest bezochte webshop modemagazines in Nederland.

Religieuze kleding, festivaloutfits en een rebelse streetstyle. Verzin het maar en er bestaat een themacollectie voor. Vooral webwinkels proberen alle mogelijkheden uit om mode te verkopen aan hun doelgroep en verzinnen daarom waarvoor de kleding het beste te gebruiken is.

Festivaloutfits
Het festivalseizoen is in volle gang en festivals lijken populairder dan ooit. Hier zijn de modewebwinkels zich sterk van bewust en veel webshops hebben dan ook een themacollectie hieraan gehangen. De festivalcollectie bestaat uit bohemien chic en hippie outfits. Maar ook voor de stoerdere festivalgangers zijn er items te vinden; zoals afgeknipte ‘dip dye’ denim shorts of accessoires met studs. Natuurlijk verschilt ieder festival van de ander waarbij het ene festival meer is gericht op de vrije geest en het “laid back” gevoel, terwijl het alom bekende Lowlands de wat stoerdere types aantrekt.

Back to school
Van het festivalseizoen vallen we weer in het school- /studenten- of werkleven. Ook hier zijn de webshops goed op ingesteld. Denk hierbij aan shops die tassen verkopen, want die vier jaar oude laptoptas heeft ook zijn beste tijd gehad. Naast een nieuwe tas, is een nieuwe outfit vaak ook een must voor na de zomer. Of het nu gaat om een student die weer naar de schoolbanken gaat, of een ‘harde werker’, na een zomervakantie vindt iedereen het fijn om stralend en als nieuw terug te komen. Een frisse start die te vinden is in de speciaal hiervoor opgezette ‘Back to School’ collectie van veel shops.

Datum: 19 Augustus 2013
Bron: REBEL Internet

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Leven