Locatie: Home - Financieel

Postzegel prijzen 1 augustus 2013

Nieuwe tarieven PostNL per 1 augustus 2013. Lees hier de nieuwe postzegel prijzen per 1 augustus 2013.

Postzegel prijzen 1 augustus 2013

PostNL voert per 1 augustus 2013 verschillende tariefwijzigingen door. De verwachte volumedaling van 8-10% per jaar maakt het noodzakelijk naast ingrijpende kostenbesparingen ook de tarieven te verhogen, zodat
de postbezorging ook voor de toekomst kostendekkend en betaalbaar blijft. Het basistarief voor brieven binnen Nederland wordt €0,60, een stijging van 6 eurocent. Ook de zakelijke tarieven stijgen op 1 augustus.

Postzegel prijzen 1 augustus 2013

o Basistarief Nederland: €0,60
o Basistarief voor brieven in Europa: €0,96
o Basistarief voor brieven met bestemming Wereld: €1, -
o Basistarief frankeermachines: €0,52

PostNL is in Nederland verantwoordelijk voor de uitvoering van de Universele Postdienst (UPD). Deze houdt in dat PostNL wettelijk verplicht is een 24-uurs bezorging te garanderen, minimaal 2.100 postkantoren open te houden en 15.000 brievenbussen in stand te houden. De UPD is voor PostNL verliesgevend door de forse volumedaling en de onveranderd gebleven verplichtingen.

PostNL bespaart zelf maximaal op de kosten met een reeks ingrijpende reorganisaties van het Nederlandse postbedrijf. Om een goede postbezorging te kunnen blijven bieden, is echter een verdere tariefverhoging onvermijdelijk. Minister Kamp heeft daarom de wettelijke grenzen voor de tariefontwikkeling bijgesteld. Deze zijn tevens getoetst door de toezichthouder op de postmarkt, de Autoriteit Consument en Markt.

Datum: 09 Juni 2013
Bron: Persbericht PostTNL

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel