Locatie: Home - Overig

Media sloopt de beleving rondom natuurijs

Natuurijs de mediahype van deze eeuw. De media sloopt de beleving rondom natuurijs. Lees maar verder!

Media sloopt de beleving rondom natuurijs

Er kan geen dag vorst zijn of de landelijke media rukt massaal uit. Ook de afgelopen vorstperiode was het weer raak. Na amper 3 dagen vorst werd de Elfstedentocht al genoemd en stonden NOS, SBS en nog veel meer zenders in polonaise in Balk. De lokale ijsclowm moest voor heel Nederland op 4cm dik ijs het ijs meten; het was nog niet vertrouwd. Er ging zelfs zo’n ijsclown live door het ijs “zo dun had ik het ook niet verwacht”.

Ook WeerOnline gooide olie op het ijs; er was een grote kans op een Elstedentocht kopte De Telegraaf op basis van deze bronnen. Dat de Dokkummer Ee nog helemaal open lag telde even niet. En dat er gemalen draaiden, een windkracht 6 op stak en een pak sneeuw aankwam deerde niemand. Weer moest die ijsclown in Balk ons land toespreken en zelfs de voorzitter van de Elfstedentocht vereniging liet zich paaien voor de camera’s. Diep triest.

Vervolgens konden wij lezen dat de druk op de besturen van de ijsbaanverenigingen immens toeneemt. Deze welwillende mensen worden onder druk gezet door mensen die door de media zijn doorgedraaid.

En wat leren wij er van? Helemaal niets. De NOS bericht massaal in hun nieuws over natuurtochtjes die doorgaan. Het gevolg? Een massale toestroom van schaatsers en uiterst hachelijke situaties: op de weg is er gaan doorkomen aan, op het ijs zakken de mensen er door. Mooi toch, hebben we weer nieuws om uit te zenden.

Datum: 24 Januari 2013
Bron: redactie AltijdNieuws.nl

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Overig