Locatie: Home - Overig

RTL grootste schuldeiser Fryslan Marketing

RTL grootste schuldeiser Fryslan Marketing. RTL grootste schuldeiser bijna failliet Fryslan Marketing. Lees verder!

RTL Moordvrouw nekt Fryslan Marketing
De plannen leken zo mooi; Moordvrouw zou Friesland voor eens en altijd op de toeristische kaart van Nederland zetten. Fryslan Marketing had met Moordvrouw goud in handen, alles kon. Het liep geheel anders. Al voor de eerste aflevering ontstond er een heftige discussie over de SNN subsidie. Moordvrouw wordt grotendeels gesubsidieerd door SNN. SNN staat voor Stichting Noord Nederland en moet Drenthe, Friesland en Groningen op de kaart zetten. En dus niet alleen Friesland. Binnen mum van tijd veranderde Moordvrouw in een echte SOAP. Een politieke SOAP die op alle landelijke tv-kanalen was te volgen. Paul van Gessel - toen nog directeur Friesland Marketing keek ontkennend de camera's in.

Fryslan Marketing bijna failliet, Van Gessel weg.

Het gehele jaar 2012 bleef het onrustig bij Fryslan Marketing. Moordvrouw werd nooit het succes waar Fryslan Marketing van droomde. Het gewenste vervolg kwam er, al verliep het scenario geheel anders. Het niet doorgaan van een Europese subsidie van € 8.000.000(!) kenterde de financiële positie binnen Fryslan Marketing drastisch, Fryslan Marketing is bijna failliet. Momenteel gonst het in Friesland dat er minimaal één miljoen euro nodig is, en ja, RTL is de grootste schuldeiser.

Het gemor van toeristische uitbaters, maar ook de lokale politiek was herhaaldelijk hoorbaar in de tweede helft van 2012. Fryslan Marketing kwam keer op keer negatief in beeld en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn een marketing-organisatie. De situatie werd onhoudbaar en op vrijdag 7 december 2012 is bekend geworden dat directeur Paul van Gessel Fryslan Marketing heeft verlaten. Het spook van 'Moordvrouw' zal nog wel even ronddwalen over de Friese akkers. Medio januari 2013 de volgende aflevering!

Datum: 07 December 2012
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Overig