Locatie: Home - Gezondheid

Wat is een koortslip?

Wat is een koorstlip? Heeft u ook koortslippen? Hoe herkent u een koortslip? Lees verder!

Wat is een koortslip?

Bij een koortslip ontstaan, meestal plotseling, doorzichtige, vochthoudende blaasjes. Er ontstaat een tintelend gevoel op de plek waar deze blaasjes ontstaan. Na enkele dagen gaan ze open en ontstaan er wondkorstjes en kloofjes. Ook de neus, wangen, kin en de schouders of dijbeen is mogelijk. Het schoonmaken na een aanraking van de blaasjes is belangrijk om ontsteking te voorkomen.

Herpes simplex
Hoe ontstaat een koortslip? Koortslip ontstaat door het Herpes simplexvirus. Het virus is een zeer besmettelijk virus dat zich via knuffelen verspreidt. Het eerste contact met het virus gebeurt meestal in kindertijd. Een koortslip komt meestal bij schraal weer, streng vriesweer, felle zon of afgenomen weerstand.

Hoe besmettelijk is een koortslip?
Het herpesvirus van koortslippen is erg besmettelijk bij direct contact. Een besmetting kan gebeuren vanaf ongeveer enkele dagen voor de koortslip zich openbaart tot het moment dat de blaasjes zijn ingedroogd. Het vocht in de blaasjes is besmettelijk. Een koortslip kan ook overgedragen worden door besmette voorwerpen zoals een glas of lippenstift.

Datum: 05 Oktober 2012
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Gezondheid