Locatie: Home - Evenement

Zotte Zaterdag in Gouda 13 oktober 2012

Zotte Zaterdag in Gouda. Zaterdag 13 oktober is het ‘Zotte Zaterdag’ in Gouda. Er is dan van alles te doen. Lees

Zotte Zaterdag in Gouda 13 oktober 2012

Voor liefhebbers van tekenen is er van 10.00 tot 17.00 uur een speciale Erasmus Sketchcrawl in het Museumcafé.
Winkeliers in de binnenstad hebben spreuken van Erasmus in de etalages geplaatst. Ook start een Spreuken Speurtocht die doorloopt tijdens de herfstvakantie.
In de Grachtzaal van Museum Gouda is een authentieke handgeschreven brief en een nieuwe spannende buste van Erasmus te zien.

Het Goudse Gidsen Gilde organiseert op Zotte Zaterdag een speciale Erasmus-rondleiding. Deze start bij de Goudse Waag en is van 14.00 tot 15.30 uur. Kinderen mogen gratis meelopen. Volwassenen betalen € 3,50.
De Goudse Galerie de Hollandsche Maagd exposeert onder het thema Zotheid. Bij de galerie van Gerrit Kloens kunt u verschillende portretten van Erasmus bewonderen.
Meer Eramus

Samen met een kaasboerderij, op enkele meters afstand van Klooster Stein, heeft Lekker Gouds een echt Erasmus kaasje ontwikkeld. Een uniek jong belegen boerenkaasje met de smaak uit het Groene hart, met een goed verhaal. Proeft u ook van het nieuwe Goudsch Wit en het Erasmus-bier, die op Zotte Zaterdag in Gewoon Gouds worden geïntroduceerd. Daarnaast is er ook een Erasmus-wijn te koop en er zijn Erasmus-menu’s in diverse horecagelegenheden (Buiten eten+drinken, Pizzeria Peppone en Heinde & Ver). Ook kunt u bij ‘Erasmus op de borrel’ in het Museumcafé.

Datum: 05 Oktober 2012
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Evenement