Locatie: Home - Financieel

Kwart Nederlanders heeft vertrouwen in pensioenstelsel

Kwart Nederlanders heeft vertrouwen in pensioenstelsel. Een gegarandeerd lager pensioen geniet de voorkeur. Lees verder!

Kwart Nederlanders heeft vertrouwen in pensioenstelsel

Een kwart van de Nederlanders heeft vertrouwen in het huidige Nederlandse pensioenstelsel. Als gevolg van dit lage vertrouwen heeft 63% liever een laag maar gegarandeerd pensioen, dan een risicovol pensioen dat hoog kan uitvallen. Opvallend is dat werknemers in de leeftijd van 50 t/m 65 jaar positiever over het Nederlandse pensioenstelsel en hun eigen pensioen zijn, dan jongeren tussen de 18 en 34 jaar.

De financiŰle crisis heeft ook duidelijk zijn weerslag op de pensioenmarkt. Dit is terug te zien in hoe er tegen het Nederlandse pensioenstelsel wordt aangekeken. 28% van de Nederlanders is van mening dat Nederland het beste pensioenstelsel van Europa heeft. 33% van de Nederlanders vindt het Nederlandse pensioenstelsel eerlijk. 31% van de Nederlanders is van mening dat zijn of haar pensioen in goede handen is.

Het lage vertrouwen in het pensioenstelsel heeft gevolgen voor de wijze waarop er met Nederlands pensioengeld moet worden omgegaan. Een ruime meerderheid van 63% geeft aan liever een laag maar gegarandeerd pensioen te willen hebben, dan een risicovol pensioen dat mogelijk hoger kan uitvallen. De helft van de Nederlanders vindt dat het pensioengeld van jongeren niet risicovoller belegd mag worden dan dat van ouderen.

Datum: 03 Oktober 2012
Bron: Persbericht Zwitserleven

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel