Locatie: Home - Werk

PEAK-IT introduceert eigen Hbo-studieplan

PEAK-IT introduceert eigen Hbo-studieplan. PEAK-IT speelt proactief in op dreigend tekort hoger opgeleid ICT personeel.

PEAK-IT introduceert eigen Hbo-studieplan

ICT-dienstverlener PEAK-IT biedt sinds vandaag Hbo geaccrediteerde ICT-opleidingen aan haar eigen medewerkers. Hiermee is PEAK-IT uniek binnen ICT Nederland. De huidige ICT-vraagstukken vergen steeds vaker specifieke kennis. Kennis die niet altijd ruim voorhanden is in Nederland. Waar voorheen het werken op Mbo-niveau nog volstond, wordt nu Hbo-niveau steeds meer gevraagd binnen ICT-projecten, stelt PEAK-IT. Het interne opleidingspakket van PEAK-IT is door het Hbo opleidingsinstituut NOVI officieel geaccrediteerd. PEAK-IT verwacht dat binnen drie jaar de eerste medewerkers een Hbo-studie succesvol afronden. Met de introductie van het eigen Hbo-studieplan geeft PEAK-IT invulling aan de nieuwe strategie. Hierin staan de regierol binnen ICT-services en zo doorgroeien naar een full service ICT businesspartner centraal. Met het Hbo-studieplan speelt PEAK-IT proactief in op het dreigende tekort van hoogopgeleid ICT-personeel in Nederland. Branchevereniging ICT-office liet zich hier onlangs nog alarmerend over uit.

Mix praktijk & theorie succesvol

Recent berichtte de branchevereniging ICT-office nog dat er de komende jaren een tekort dreigt aan hoogopgeleid ICT-personeel in Nederland. De verwachting leeft bij ICT-office dat dit tekort snel zal toenemen. De impopulariteit van ICT-opleidingen op Hbo- en universitair niveau wordt door de branchevereniging genoemd als de belangrijkste reden van het tekort. “Wij merken dat veel Mbo-ers de huidige voltijd ICT-studies op Hbo-niveau nog te theoretisch vinden”, aldus Maarten Cobelens, Algemeen Directeur van PEAK-IT. “Hierdoor haken er Mbo-ers af, dat is jammer en wat ons betreft niet nodig. Bij PEAK-IT zijn onze Mbo-ers dagelijks actief binnen aansprekende projecten en leren ze door naar een hoger niveau. Praktijk en studie is een formule die al jarenlang zeer succesvol werkt binnen PEAK-IT. Zo scoorden wij onlangs in een klanttevredenheidsonderzoek op ‘Algemene tevredenheid’ nog een fraaie 8.2. Dit jaar richten wij ons op een 9+, ons unieke Hbo-studieplan gaat ons daarbij zeker helpen!”

Uitstekend kennisniveau onontbeerlijk

“Ons interne Hbo-studieplan moet er uiteindelijk mede toe leiden dat wij doorgroeien naar de nummer één ICT-dienstverlener voor middelgrote en grote bedrijven in Nederland”, vervolgt Cobelens. “Studie en kennisvergaring spelen voor ons daarin een zeer belangrijke rol. Met onze PEAK Academy waren wij al heel succesvol, maar met deze stap wordt PEAK-IT voor onze opdrachtgevers en medewerkers nog aantrekkelijker. Wij zien daarbij dat onze opdrachtgevers eenvoudige storingen steeds vaker zelf kunnen oplossen. Het gaat nu met name om nieuwe technische ontwikkelingen strategisch juist te positioneren binnen organisaties. Wij voeren al steeds vaker die regierol binnen dergelijke grote ICT-projecten, hiervoor is een uitstekend kennisniveau onontbeerlijk. Full service ICT – van advies tot beheer - staat of valt met de kwaliteit van de eigen medewerkers. Met het in huis aanbieden van geaccrediteerde Hbo-opleidingen is deze kennis nu nog beter geborgd. Iedereen gaat hier van profiteren!”

Datum: 21 September 2012
Bron: Persbericht PEAK-IT

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Werk