Locatie: Home - Nieuws

Inter en AC Milan spelen op hybride gras in San Siro

Inter en AC Milan spelen op hybride gras in San Siro - Voor de eerste keer in Italië gaan 2 Serie A clubs hun thuiswedstrijden spelen op een natuurgrasmat versterkt met kunstvezels.

Het stadion is met zijn capaciteit van 80.000 toeschouwers één van de meest bijzondere stadions ter wereld, en genoemd naar Italiaanse voetballegende Guiseppe Meazza. Eén van de unieke aspecten van het stadion is de speciale dakconstructie, die de tribunes helemaal overkoepelt.
Desso Sports Systems, internationaal bekend om zijn ervaring met sportvelden voor topclubs, werd gevraagd om een Desso GrassMaster veld te installeren in het stadion en de trainingscentra van zowel Inter als Milan.

High Tech stadionveld
Het systeem bestaat uit een 100 % natuurlijke grasmat, waarin kunstvezels elke 2 cm zo'n 20 cm diep worden geïnjecteerd. Dit resulteert in 20 miljoen kunstvezels die het gras verstevigen. Het vernuft van het systeem bevindt zich onder het gras. De natuurgraswortels verstrengelen met de kunstvezels en verankeren de graszoden tot een stabiel en vlak speloppervlak. Het resultaat: een uniform en perfect veld in alle omstandigheden. Dankzij de bescherming door de vezels, kan het natuurgras zich na een match sneller herstellen, wat een belangrijk voordeel is voor San Siro. Naast de thuiswedstrijden voor zowel Inter als Milan wordt het stadion ook gebruikt voor evenementen en concerten.

Datum: 12 Juli 2012
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Nieuws