Locatie: Home - Financieel

NotariŽle akte oprichting (Stamrecht) B.V. komt in de toekomst ook te vervallen

Ondernemers hebben straks ook geen notariŽle akte meer nodig om een Besloten Vennootschap (B.V.) op te richten. Dit geldt dan natuurlijk ook voor de oprichting van een Stamrecht B.V.

NotariŽle akte: officiŽle oprichting B.V.

Een (Stamrecht) B.V. wordt opgericht bij NotariŽle akte. Dit is een document waarin onder meer de statuten van de B.V. zijn opgenomen.

De Notaris kan de notariŽle akte passeren als alle noodzakelijke informatie (zoals naam en doel van de B.V., verdeling van het aandelenkapitaal, informatie over de oprichters en de bestuurders en verdeling van de winst) bekend is. Ook heeft de Notaris een bankverklaring nodig waaruit blijkt dat het startkapitaal van minimaal Ä 18.000 is gestort.

De regel geldt zowel voor starters als voor ondernemers die hun bestaande bedrijf (bijvoorbeeld een eenmanszaak) omzetten in een B.V.

Alleen bij ingewikkelde constructies die afwijken van de beschikbare modellen blijft de NotariŽle akte nodig. Bedrijven kunnen wel vrijwillig een notaris of jurist om advies vragen.

Wetsvoorstel Flex B.V.

De maatregel komt bovenop het wetsvoorstel vereenvoudiging en flexibilisering BV-recht, dat op 12 juni 2012 door de Eerste Kamer is goedgekeurd en op 1 oktober 2012 in werking treedt. De ingangsdatum van deze wijziging is nog niet bekend. Het streven is om in 2012 nog een wetswijziging naar de Tweede Kamer te sturen.

Datum: 11 Juli 2012
Bron: Persbericht Bureau Duijnstee

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel