Locatie: Home - Vragen - Uitleg

Wat is Transitiebudget?

Transitiebudget, wat is het? Lees hier alles over het nieuwe transitiebudget (oude ontslagvergoeding) bij ontslag. Lees verder!

Wat is Transitiebudget?

Werkgevers kunnen straks werknemers zonder voorafgaande toets ontslaan, maar betalen wel de eerste periode van werkloosheid. Werknemers krijgen bij ontslag een financiŽle vergoeding die ingezet moet worden voor scholing of voor het vinden van een nieuwe baan.

Werknemers krijgen vanaf 2014 bij ontslag een zogenoemd 'transitiebudget'. Dat bestaat uit een kwart maandsalaris per gewerkt jaar, met een maximum van een half jaarsalaris. Op dit moment bepaalt de kantonrechter de ontslagvergoeding en die valt doorgaans hoger uit. Dat maakt het duur voor werkgevers om mensen met een vast contract te ontslaan en houdt doorstroming van werknemers naar ander werk tegen. Het transitiebudget komt in de plaats van de huidige ontslagvergoeding en geldt in beginsel voor zowel vaste als tijdelijke werknemers. Het kabinet wil werkgevers en werknemers stimuleren te investeren in scholing tijdens en na afloop van een baan om zo snel nieuw werk te vinden. Er wordt nog bezien of ten aanzien van dit transitiebudget voor ontslagen werknemers met een tijdelijk contract de recent gemaakte scholingskosten verrekend kunnen worden.

Datum: 04 Juli 2012
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Vragen - Uitleg