Locatie: Home - Internet

Senior wenst gratis Wifi op vakantieadres

Senior wenst gratis Wifi op vakantieadres. 69% van de vijftigplussers is ook op vakantie digitaal actief. Lees verder!

Senior wenst gratis Wifi op vakantieadres

69% van de vijftigplussers is ook op vakantie digitaal actief en neemt een laptop (50%), een tablet (23%) en/of een smartphone (19%) mee. Deze senior gebruikt voornamelijk Wifi om mobiel te internetten (85%) en meer dan de helft let dan ook bij het boeken van hun hotel, appartement of camping op de aanwezigheid van gratis Wifi (58%). Dit blijkt uit onderzoek van SeniorWeb onder ruim 900 vijftigplussers.

Mobiel internetten lastig?
Senioren willen ook op vakantie graag internet tot hun beschikking hebben (81%). Een derde wil altijd en overal toegang tot internet, maar de meesten (48%) vinden af en toe al prima. Mobiele internetabonnementen zijn, door de vaak hoge kosten, een stuk minder populair (19%) dan Wifi (85%). Bijna de helft van alle vijftigplussers (47%) blijkt geen enkele moeite te hebben met het gebruik van internet buitenshuis of in het buitenland op een mobiel apparaat. De overige 53% vindt het vooral lastig dat men niet goed weet of het wel veilig is (25%), hoeveel het kost (18%) en hoe men de internetinstellingen moet aanpassen (17%). Opvallend is dat dit beeld gelijk is voor de verschillende leeftijdsgroepen (50-64 jaar, 65-74 jaar en 75+ jaar).

Verschil tussen jong en oud
Veel senioren gebruiken internet op vakantie om per e-mail contact te onderhouden met familie en vrienden thuis (58%). Ook nieuws lezen (32%), het weer bekijken (30%) en informatie over de omgeving opzoeken (23%) zijn populaire activiteiten. Dit geldt zowel voor de 'jonge' (50-64) als 'oude' senioren (75+). Contact houden op vakantie via een sociaal netwerk zoals Facebook of Hyves doet nog maar 7% van alle ondervraagden. De senioren van 50 tot 65 jaar (15%) lopen hierbij duidelijk voor op de groep van 75 jaar en ouder (3%). Alhoewel de oudere senior (75+) minder vaak een mobiel apparaat meeneemt op vakantie (61%) en een kwart helemaal geen internet gebruikt op vakantie, vinden alle leeftijdsgroepen het even belangrijk dat er internet aanwezig is op het vakantieadres.

Datum: 28 Juni 2012
Bron: Persbericht SeniorWeb

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet