Locatie: Home - Onderzoek

Schiphol gekozen tot beste luchthaven in Europa

Schiphol gekozen tot beste luchthaven in Europa. wereldwijd staat Schiphol ook weer in de top-5. Lees verder!

Schiphol gekozen tot beste luchthaven in Europa

Passagiers hebben Amsterdam Airport Schiphol uitgeroepen tot ‘beste luchthaven van Europa’ tijdens de Passenger Terminal Expo in Wenen. Het is voor het eerst dat Schiphol deze award krijgt. Eerder won zij al enkele malen de award voor beste luchthaven in West Europa. Schiphol keert bovendien terug in de top 5 van beste luchthavens ter wereld op de vierde plaats (vorig jaar nog de zesde plaats).

‘We zijn trots op de prijs, mede omdat het de passagiers zijn die ons als beste luchthaven van Europa waarderen. Deze prijs is niet alleen een erkenning, maar ook een extra stimulans onze ambitie om Europe’s preferred airport te zijn en te blijven waar te maken’, aldus Maarten de Groof, Executive Vice President & CCO van Schiphol Group.

In top 5 van beste luchthavens ter wereld
De top 5 van de wereld ziet er nu als volgt uit: Incheon International Airport (Zuid-Korea), Singapore Changi Airport, Hong Kong International Airport, Amsterdam Airport Schiphol en Beijing Capital International Airport.

Schiphol wordt met name geroemd als overzichtelijke en transparante luchthaven voor overstappende passagiers, maar ook voor wat betreft de ontspannende en recreatieve faciliteiten op de luchthaven. Dat leverde, na Singapore Changi Airport en Incheon International Airport ook de derde plaats op in de top van beste transferluchthavens ter wereld.

Datum: 22 Juni 2012
Bron: Persbericht Amsterdam Airport Schiphol

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Onderzoek