Locatie: Home - Financieel

Uitschakeling Oranje kost Oekraine-Polen miljoenen

Uitschakeling Oranje kost Oekraine - Polen miljoenen. Oranjekoorts zou leiden tot 3 miljoen uitgave per wedstrijd. Lees verder!

Uitschakeling Oranje kost Oekraine-Polen miljoenen

Afgelopen week bekeken circa 55.000 Oranje supporters de drie wedstrijden van het Nederlandse Elftal in het Metallist Stadion. Met de uitschakeling van het Nederlandse Elftal verdwijnt niet alleen de hoop op een tweede Europese titel, de indrukwekkende oranjestoeten naar het stadion, maar vooral vele miljoenen bestedingen in de regio.

Het Oranjelegioen staat erom bekend tijdens wedstrijden veel meer te besteden dan andere landen. Onderzoek heeft bepaald bepaalde dat het legioen circa 8 miljoen euro uitgaf aan horeca en overnachtingen in hotels en de Oranjecamping in Charkov.

Het bereiken van de volgende ronde zou leiden tot meer oranjekoorts en daardoor meer uitgaven. Het vertrek van het Oranjelegioen kost de regio daarom meer dan 3 miljoen euro per wedstrijd. Een strop voor de lokale ondernemers. Met name restaurants, cafÚ's en hotelaccommodaties lopen forse omzet mis.

Datum: 19 Juni 2012
Bron: Persbericht ZKA Consultants & Planners

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel