Locatie: Home - Evenement

John Heitinga faalt en is Oranje onwaardig

John Heitinga is Oranje onwaardig. John Heitinga speelt zeer slecht tijdens euro 2012. Hier 3 voorbeelden. Lees verder!

John Heitinga faalt en is Oranje onwaardig

Wat is er mis met John Heitinga. Veel! De eens zo stoere en trotse verdediger van Oranje is afgezakt naar een Oranje onwaardig niveau. John Heitinga speelt zonder bezieling en zelfvertrouwen. Teamgenoten storen zich aan zijn houding.

Voorbeeld? De verdedigende actie waarbij de Duister Gomez net niet de 0 - 2 binnenkopt. Heitinga zet 'op zijn manier' een blok wat totaal wordt genegeerd door de Gomez. Van dichtbij kopt hij snoeihard tegen Stekelenburg aan. En Heitinga. Die kijkt apathisch toe op 5 meter afstand.

Doordekken? Heitinga? Echt niet! Heitinga is bang en etaleert dat iedere speelseconde. En stap naar voren, drie naar achteren. Valt dat niet op? Natuurlijk! Vraag Schweinsteiger maar. Die heeft nog nooit zo veel ruimte gehad. Sneijder was woest op Heitinga nadat hij verzuimde door te dekken. De linies vielen uit elkaar en Duitsland maakte daar gretig gebruik van. Van Marwijk en Sneijder schreeuwden zich schor....

Het laatste voorbeeld al weer. De fabelachtige goal van Krohn-Dehli voor Denemarken. Wat Heitinga deed? Met de rug in de ruimte staan. Wegdraaien dus waar een slijding of gewoon meelopen al volstond. Tactisch gezien een nul. Niks geen opbouwende kwaliteiten. Stoer kijken is niet meer voldoende.

Flauw? Jammer genoeg niet. Denk alleen nog maar eens terug aan de voorbereiding. Die fraaie breedtepass waaruit Manolev(!) de winnende goal voor Bulgarije kon aantekenen. Echt schandalig. Bij de F-pupillen wordt 'door het midden-uit verdedigen al afgeleerd'. Conclusie? Heitinga faalt en is Oranje onwaardig.

Datum: 15 Juni 2012
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Evenement