Locatie: Home - Politiek

Uitstel plannen reiskostenvergoeding tot na Prinsjesdag 2012

Uitstel plannen reiskostenvergoeding tot na Prinsjesdag 2012. Veel politieke partijen twijfelen over de plannen. Lees verder!

Uitstel plannen reiskostenvergoeding tot na Prinsjesdag 2012

Het Kabinet heeft gisteren besloten de plannen om het woon-werkverkeer te gaan belasten niet mee te nemen in de wetsvoorstellen die ze aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. BOVAG en RAI Vereniging zijn tevreden met dat besluit en zien nu kans om gebruik te maken van de extra tijd om de politiek op andere gedachten te brengen.

Veel politieke partijen krijgen twijfels over het eerder gedane voorstel, zo lijkt het. Door de plannen over de verkiezingen heen te tillen koopt het Kabinet niet alleen tijd om complexe zaken op te lossen, maar kan ze tevens de uitslag van de verkiezingen meenemen in de uiteindelijke plannen die gepresenteerd worden op Prinsjesdag. “Een lichtpunt” aldus Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging. “Blijkbaar worden onze bezwaren tegen dit voorstel serieus genomen en gaan de partijen nog een keer goed kijken of en hoe ze dit voorstel willen uitwerken.”

Koos Burgman, algemeen directeur BOVAG vult aan: “Volgens onze berekeningen zou het voorstel veel meer geld opleveren dan de geplande 1,3 miljard. Dat zou betekenen dat de pijn wat verzacht zou kunnen worden. We hebben nu in ieder geval wat extra tijd gekregen die voorstellen nog eens goed te bekijken en door te rekenen en van die tijd gaan we zeker gebruik maken.”

Datum: 05 Juni 2012
Bron: Persbericht RAI Vereniging

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Politiek