Locatie: Home - Financieel

AFM legt een boete op aan Friesland Bank N.V.

AFM legt een boete op aan Friesland Bank N.V. Reden van de boete is onvoldoende informatie inwinnen. Lees verder!

AFM legt een boete op aan Friesland Bank N.V.

De Autoriteit FinanciŽle Markten heeft op een bestuurlijke boete van Ä 250.000 opgelegd aan Friesland Bank N.V. (Friesland Bank) voor het inwinnen van onvoldoende informatie bij het adviseren over overlijdensrisicoverzekeringen. Die verzekeringen werden afgesloten bij het aangaan van hypothecair krediet en beoogden de consumenten dekking te bieden tegen een inkomstenterugval in geval van overlijden van de partner.

Friesland Bank is na de datum van boeteoplegging door Rabobank Nederland overgenomen. Sinds 1 april 2012 is Friesland Bank een 100% dochter van Rabobank Nederland. Friesland Bank opereerde ten tijde van het opleggen van de boete geheel zelfstandig.

De boete, die op 21 juli 2011 is opgelegd, is bij de beslissing op bezwaar van Friesland Bank verlaagd van Ä 500.000 naar Ä 250.000.

De AFM onderzocht in totaal vijf dossiers uit de periode 1 september 2009 tot en met 1 april 2010. Friesland Bank heeft in alle vijf onderzochte dossiers onvoldoende informatie ingewonnen over de financiŽle positie en de doelstellingen van consumenten. In drie dossiers is er onvoldoende informatie ingewonnen over de risicobereidheid van consumenten. Friesland Bank heeft daardoor haar advies niet mede op deze informatie kunnen baseren.

Datum: 30 Mei 2012
Bron: Persbericht AFM

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel