Locatie: Home - Financieel

iDeal populair in Nederland

iDeal populair in Nederland - De hoeveelheid transacties steeg met 36 procent tot een totaalwaarde van € 7 miljard. Lees verder!

iDeal populair in Nederland

Het gebruik van het online betaalmiddel iDEAL is in 2011 opnieuw fors gestegen. De hoeveelheid transacties steeg met 36 procent tot een totaalwaarde van 7 miljard euro. Nederlanders kozen in totaal 94 miljoen keer voor het afrekenen met iDEAL. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Currence, merkeigenaar van collectieve betaalproducten zoals Acceptgiro, Incasso, iDEAL, Chipknip en tot eind 2011 PIN .

Currence verwacht sterke stijging online betalen per smartphone
De toename van het gebruik van iDEAL hangt samen met de voortgaande omzetgroei van e-commerce. Daarnaast geven steeds meer consumenten bij het doen van hun online aankopen de voorkeur aan iDEAL boven andere betaalmiddelen, omdat iDEAL eenvoudig, snel en veilig is. Consumenten besteedden vorig jaar gemiddeld 73 euro per online aankoop met iDEAL. Ruim de helft van de omzet ging naar reizen, mobiele telefonie, kleding en elektronica. Nederlandse consumenten kunnen ook steeds vaker met iDEAL in buitenlandse webshops betalen. Met de introductie van mobiel iDEAL werd het vorig jaar voor het eerst mogelijk om deze betaalwijze te gebruiken op smartphones. Naar verwachting neemt deze toepassing in 2012 een grote vlucht.

Overgang naar Europees betalen
Het jaar 2011 markeert het einde van het merk PIN en de invoering van het nieuwe pinnen (het gebruik van EMV-chiptechnologie in plaats van de magneetstrip). Aan het einde van het jaar vond 97 procent van alle pinbetalingen plaats via het nieuwe pinnen. Het nieuwe pinnen is veiliger en zorgt er ook voor dat buitenlanders makkelijker in Nederland kunnen pinnen. De wijziging maakt onderdeel uit van de overgang naar de Europese betaalmarkt. In de komende jaren worden ook andere betaalproducten, zoals Incasso, vervangen door Europese varianten zodat er over enkele jaren geen verschil meer is tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling van of naar andere Europese landen.

Datum: 29 Mei 2012
Bron: Persbericht Currence

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel