Locatie: Home - Politiek

Val kabinet Rutte pijnlijk voor bouw in Nederland

Val kabinet Rutte pijnlijk voor bouw in Nederland. Bouwend Nederland: pluspunten en kleerscheuren in voorstellen. Lees verder!

Val kabinet Rutte pijnlijk voor bouw in Nederland

"De bouw heeft politieke daadkracht juist nu zo hard nodig. De val van het kabinet is dan ook bijzonder pijnlijk, net nu er duidelijke maatregelen in 't zicht waren", zo reageert voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland.

"De crisis teistert onze sector nu al jaren. Als diverse goede maatregelen uit het Catshuis nu vele maanden uitgesteld worden, kan dat desastreus uitpakken voor de bouw. Voor de bouwsector zitten er pluspunten in de Catshuisvoorstellen, maar ook 'kleerscheuren'. Maar in ieder geval komt er duidelijkheid als de woningmarktvoorstellen uit het Catshuis alsnog aangenomen worden. En dat is op zich goed."

Doorstroming
"Kijken we door de voorstellen, dan zijn we vooral tevreden dat de hypotheekrenteaftrek ontzien wordt voor bestaande gevallen. Tevens blijft de overdrachtsbelasting in ieder geval laag, ook voor starters heel mooi - en het is ook prima dat woningeigenaren positief geprikkeld worden om af te lossen. Al met al worden voor de huidige huizenbezitters de regels niet veranderd tijdens het spel. In de sociale huursector gaan de huren meer in de richting van marktprijzen, ook gaan scheefwoners iets extra betalen. Prima maatregelen voor de doorstroming, als ze in deze vorm toch nog aangenomen worden. Wat dat betreft zou de rust dus weer kunnen terugkeren op de woningmarkt - en natuurlijk ook in de politieke discussie daarover."

"Het feit dat er afspraken worden gemaakt met pensioenfondsen over hun bijdrage aan investeringen in Nederland, kan goed uitpakken voor onze sector. De bouwproductie, die waarschijnlijk toch nog langere tijd blijft achterlopen, kan daarmee weer op de been geholpen worden. Ook ben ik blij met de aandacht voor energiebesparing. Zo bouwen we toch aan een duurzamer Nederland."

Datum: 24 April 2012
Bron: Persbericht Bouwend Nederland

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Politiek