Locatie: Home - Internet

Online verkopen 2012 naar € 9,8 miljard

Online verkopen 2012 naar € 9,8 miljard. Gemak en gewenning spelen grote rol bij groei online verkopen 2012. Lees verder!

Online verkopen 2012 naar € 9,8 miljard
De verwachting is dat de webwinkelmarkt ook in 2012 blijft groeien. Online consumenten zijn erg tevreden over online winkelen en doen steeds meer bestellingen via internet. Gemak en gewenning spelen daarbij een grote rol. Nieuwe e-commercemodellen zoals ‘flash sales’ en ‘daily deals’ hebben een positief effect op deze markt, net als acties en verdere efficiency op het gebied van verzending van producten. De enorme groei van het mobiele kanaal (always on) zal een positief effect hebben op oriëntatie en transactie via internet. De groei zal wel meer uit ervaren kopers moeten komen, de aanwas van nieuwe kopers vlakt af.

Tegelijkertijd zorgt de beschikbaarheid en overlap tussen de verschillende verkoopkanalen (winkel, internet en mobiel) ervoor dat consumenten steeds minder plaats- of tijdgebonden zijn om een aankoop te doen. Consumenten zullen daarom vaker kiezen voor het internet als transactiekanaal. In 2012 zullen de online consumentenbestedingen naar verwachting doorgroeien naar een waarde van € 9,8 miljard.

Datum: 22 Maart 2012
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet