Locatie: Home - Financieel

Geen zorgen over hypotheekaftrek

Nederlanders niet bezorgd over hypotheekrenteaftrek. Nederlanders beperkt afhankelijk van hypotheekrenteaftrek. Lees verder!

Nederlanders niet bezorgd over hypotheekrenteaftrek
De discussie over de hypotheekrenteaftrek heeft weinig impact op het zekerheidsgevoel. Nog geen kwart van de koopwoningbezitters zegt afhankelijk van de aftrek te zijn, maar bij bijna eenderde van hen leidt de afschaffing wel tot financiŰle onzekerheid. Ondanks deze discussie maken Nederlanders zich het meest zorgen om de hoogte van de zorgkosten, de betaalbaarheid van het pensioen en de olieprijzen. Een lichtpuntje is dat er wel iets meer vertrouwen in de toekomst is dan eind 2011.

De hypotheekrenteaftrek heeft weinig impact op het zekerheidsgevoel. Slechts 22% van alle koopwoningbezitters zegt afhankelijk te zijn van de aftrek. Desondanks heeft eenderde van de Nederlanders er (grote) problemen mee als de hypotheekrenteaftrek zou verdwijnen. Bezitters van een koopwoning hebben hier logischerwijs meer problemen mee dan huurders (41% versus 32%). 54% van de PVV stemmers en 42% van de VVD stemmers heeft (grote) problemen met het verdwijnen van de hypotheekrenteaftrek, tegenover de achterban van het CDA 22% en de PvdA 23%. Een bovengrens bij de aftrek zou volgens 54% van de ondervraagden wel veel onzekerheid weghalen. Ook geeft de helft aan dat meer duidelijkheid een hoop onzekerheid weg kan nemen.

Datum: 22 Maart 2012
Bron: Persbericht Nationale Nederlanden

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel