Locatie: Home - Politiek

Ronald Plasterk kandidaat leider PvdA

Ronald Plasterk kandidaat leider PvdA. Plasterk volgt Van Dam en Samsom om ook leider van de PvdA te worden. Lees verder!

Ronald Plasterk kandidaat leider PvdA
Ronald Plasterk, oud minister van Onderwijs, heeft zich kandidaat gesteld als leider voor de PvdA in de Tweede Kamer. Naast Plasterk kondigden Samsom en Van Dam al eerder aan ambities te hebben in het leiderschap van de PvdA. Plasterk is veruit de oudste kandidaat om de nieuwe leider te worden van de PvdA.

In 2006 was Ronald Plasterk lid van de programmacommissie van de PvdA die ten behoeve van de landelijke verkiezingen. In die hoedanigheid schreef hij mee aan het verkiezingsprogramma van de PvdA. Van februari 2007 tot februari 2010 was Plasterk minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Balkenende IV. Na de val van Balenende IV stond Plasterk stond als nummer 3 op de PvdA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in juni 2010. Sindsdien is hij kamerlid voor de PvdA in de Tweede Kamer.

Nu doet Ronald Plaster een gooi naar het leiderschap binnen de PvdA. De afgelopen dagen werd al druk gespeculeerd over de mogelijke kandidatuur van Plasterk. Van Dam en Samsom en lijken zijn grootste concurrenten te worden.

Datum: 23 Februari 2012
Bron: © redactie Altijdnieuws.nl

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Politiek