Locatie: Home - Leven

Bemanning vermist schip op IJsselmeer verdonken

Bemanning vermist schip op IJsselmeer overleden - Twee bemanningsleden verdronken in ijskoud IJsselmeer. Lees verder.

Bemanning vermist schip op IJsselmeer verdonken
Op woensdagavond is op 6 km van Den Oever een schip gezonken op het IJsselmeer. Op het schip waren 2 bemanningsleden aanwezig. Zij berichten via mobiele telefoon dat zij in nood waren. Direct werd er met groot materiaal uitgerukt om het schip op het IJsselmeer te vinden. Diverse reddingsboten en een helikopter konden het schip eerst niet traceren op het IJsselmeer. Pas na enkele uren intensief speurwerk werd de locatie van het inmiddels gezonken schip gevonden.

Geen teken van leven van bemanningsleden
Van de twee bemanningsleden was geen enkel spoor terug te vinden. Na de strenge vorstperiode van de afgelopen weken is het water op het IJsselmeer nog erg koud. Ook een onstuimige nacht was niet in het voordeel van de twee bemanningsleden. Er moet dan ook met het ergste rekening worden gehouden, dat de bemanning van het gezonken schip op het IJsselmeer zijn verdronken en overleden.

Update: Het lichaam van een van de twee opvarenden van het werkschip dat woensdagavond op het IJsselmeer zonk, is donderdag rond het middaguur gevonden. De zoektocht naar het andere bemanningslid gaat door.

Datum: 23 Februari 2012
Bron: redactie Altijdnieuws.nl

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Leven