Locatie: Home - Politiek

Diederik Samsom wil PvdA leiden

Diederik Samsom wil PvdA leiden. Ook Diederik Samsom stelt zicht naast Martijn van Dam kandidaat bij de PvdA. Lees verder!

Diederik Samsom kandidaat leider PvdA
'Samen Nederland sterk maken!' Dat is de slogan die Diederik Samsom predikt om als kandidaat een gooi te doen naar het leiderschap binnen de PvdA. Martijn van Dam gaf al eerder aan een gooi te doen naar het leiderschap binnen de PvdA. Andere kandidaten hebben zich officieel nog niet gemeld, Ronald Plasterk worden in Den Haag ook genoemd om Job Cohen als leider van de PvdA op te volgen. Hij denkt nog na over een eventuele kandidaat stelling.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2003 kreeg Diederik Samsom een hoge plek op de kandidatenlijst van de PvdA en werd hij gekozen in het parlement. Hij is woordvoerder milieubeleid en houdt zich verder bezig met energiebeleid en ontwikkelingssamenwerking. Hij wordt beschouwd als lid van de linkervleugel van de PvdA-fractie.

Diederik Samsom al eerder kandidaat leider PvdA
Ook in 2008 maakte Samsom bekend zich kandidaat te stellen voor het fractievoorzitterschap van de PvdA, na het aftreden van Jacques Tichelaar. Hij nam het op tegen Mariëtte Hamer maar verloor de stemming in de fractie op 22 april. Anno 2012 doet Diederik Samsom opnieuw een gooi naar het leiderschap binnen de PvdA. Martijn van Dam en Ronald Plassterk zijn gewaarschuwd!

Datum: 22 Februari 2012
Bron: © redactie AltijdNieuws.nl

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Politiek