Locatie: Home - Financieel

Autoruit hersteller Starglass uit Emmen pleegt fraude

Autoruit hersteller Starglass uit Emmen verdacht van miljoenen fraude. Directeur Starglass uit Emmen opgepakt. Lees verder!

Autoruit hersteller Starglass uit Emmen verdacht van miljoenen fraude.
Autoruit hersteller Straglass uit Emmen is verdacht van een miljoenen fraude. De directeur van Starglass en drie medewerkers van het autoruitherstelbedrijf zijn aangehouden. Het bedrijf uit Emmen was actief op parkeerplaatsen bij supermarkten en bouwmarkten. Zo'n 100 reparatuers waar werkzaam voor de autoruithersteller Starglass uit Emmen.

Automobilisten werd proactief gevraagd om schade aan een autoruit te herstellen. Vaak werd een geheel autoruit gedeclareerd terwijl dit in de praktijk niet eens was vervangen. Ook dekte vaak de verzekeringen de schade niet. Volgens de polisvoorwaarden van UnivÚ is bijvoorbeeld de reparatie van oppervlakkige beschadigingen (zogeheten 'pitfill') niet verzekerd. In totaal zijn er 16 verzekeringsmaatschappijen benadeeld, waaronder Unive. Het Verbond van Verzekeraars spreekt van een grote zaak.

Fraude bij autoruit herstellers is geen onbekend fenomeen in Nederland. In NOS Nieuwsuur werd ook aangegeven dat dit het topje van de ijsberg is. Nederlandse automobilisten moeten beter nadenken waar zij - bij een eventuele schade - hun autoruit laten herstellen. De frauduleuze autoruithersteller Starglass uit Emmen is opgepakt, bezittingen als huizen en goudstaven zijn in beslag genomen.

Datum: 22 Februari 2012
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel