Locatie: Home - Leven

Haarlemse coffeeshophouders weigeren wietpas in te voeren

Haarlemse coffeeshophouders weigeren wietpas in te voeren - Opstelten wil wietpas inroduceren. Lees verder!

Haarlemse coffeeshophouders weigeren wietpas in te voeren

Alle 16 gedoogde coffeeshops van Haarlem, verenigd in Team Haarlemse Coffeeshopondernemers, wijzen Minister Opstelten's Wietpas plan af, zij zien niets in het registreren van hun klanten.

De aanleiding tot deze uitspraak ligt in de uitslag van een enquete die door de 16 coffeeshops in Haarlem is gehouden, deze geeft aan dat slechts 12.4 procent van de deelnemers aan de enquete bereid is zich te laten registreren als cannabis gebruiker in het 'ledenbestand' van een coffeeshop.

Dat wil zeggen dat de Haarlemse coffeeshops door de Wietpas 87.6 % van hun klanten/omzet zouden verliezen, hetgeen onvermijdelijk tot vele faillissementen zou leiden. Bij een faillissement houdt een coffeeshop op te bestaan, meedoen aan de Wietpas is dus gewoon geen optie, volgens de 16 leden van Team Haarlemse Coffeeshopondernemers.

Daar komt bij dat alle werknemers van de Haarlemse coffeeshops, zo'n 90 personen, op straat kunnen komen te staan, en een uitkering moeten aanvragen.

Ook dat is onwenselijk, want naast de Haarlemse coffeeshop werknemers zouden alle legale cannabis verkopers van andere coffeeshops in ons land werkeloos worden. Dan komen er zo'n 4000 mensen bij die werkloos zullen blijven, want met het stigma van cannabis verkoper/gebruiker op hun CV zal geen werkgever ze willen hebben.

Uit de enquete blijkt dat ook dat 62.9 % van de 615 Nee-stemmers hun cannabis bij een straatdealer zouden gaan halen, als zij niet zijn ingeschreven bij een coffeeshop, en 21.7 % geeft aan dat ze dan zelf cannabis gaan kweken!

Datum: 19 Februari 2012
Bron: Persbericht THC Ondernemers

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Leven