Locatie: Home - Politiek

Leeuwarden weigert vechtsportgalas

Leeuwarden weigert vechtsportgalas - Leeuwarden past regelgeving evenementen aan voor vechtsportgalas. Lees verder!

Leeuwarden weigert vechtsportgala's
Om het in de toekomst mogelijk te maken vechtsportgala's te weigeren, past de gemeente Leeuwarden de regelgeving met betrekking tot evenementen aan. Voor alle evenementen binnen de gemeentegrenzen, is vanaf januari 2012 een vergunning verplicht.

Kickboksgala It's Show Time zorgt voor aanpassing regelgeving
Directe aanleiding voor het aanpassen van de regels is het het evenement It's Showtime dat zaterdag plaatsvindt in Leeuwarden. Dit kickboksgala werd eerder uit Amsterdam geweerd omdat er criminelen bij betrokken waren. Leeuwarden kon het evenement niet weigeren, omdat het geen vergunningen eist voor indoor-evenementen op evenementenlocaties.

In navolging van de gemeente Amsterdam en nieuwe wetgeving over de Bibob per 1 oktober 2011, paste de gemeente Leeuwarden haar regelgeving met betrekking tot evenementen aan. Voor alle evenementen binnen de gemeentegrenzen is vanaf januari 2012 een vergunning verplicht.

Bibob-onderzoek
In de nieuwe regelgeving wordt nu de mogelijkheid tot een Bibob-onderzoek opgenomen. Evenementenorganisaties worden dan gescreend op correct levensgedrag. Bij een negatief Bibob-advies wordt de vergunning geweigerd. Dit geldt voor alle evenementen. Burgemeester Crone adviseert alle Nederlandse gemeenten hun regelgeving, als dat nodig is, op dit punt ook aan te passen.

Datum: 26 Januari 2012
Bron: Persbericht Gemeente Leeuwarden

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Politiek