Locatie: Home - Politiek

0900-klantenservicenummers worden goedkoper

0900-klantenservicenummers worden goedkoper. Kosten 0900 nummer even duur als bellen naar gewoon vast nummer. Lees verder!

0900-klantenservicenummers worden goedkoper
0900-klantenservicenummers mogen geen extra tarief per minuut meer rekenen. Consumenten betalen voortaan of even veel als voor een gesprek met een gewoon vast nummer, of een vast bedrag voor het hele gesprek.

Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Innovatie en Landbouw (EL&I) in reactie op het verzoek van de Tweede Kamer om de haalbaarheid te onderzoeken de kosten van wachttijd bij telefonische klantenservice gratis te maken. 'Ik kies voor deze maatregel die de kosten van bellen naar helpdesks voor de consumenten sterk verlaagt, goed uitvoerbaar en handhaafbaar is en bovendien snel kan worden ingevoerd, zodat de consument direct profiteer', aldus de bewindsman.

Het gratis maken van wachttijd zorgt niet voor lagere kosten voor de gemiddelde consument. Gratis wachttijd regelen vergt forse investeringen bij telecomaanbieders en callcenters waar de consument uiteindelijk de rekening van zal moeten betalen.

Datum: 25 Januari 2012
Bron: Persbericht Rijksoverheid

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Politiek