Locatie: Home - Tips

Mogelijkheden ontslagvergoeding besteden

Ontslagvergoeding ontvangen? Je hebt 4 mogelijkheden om je ontslagvergoeding te besteden. Lees verder. Handige tips en uitleg!

Vier mogelijkheden ontslagvergoeding besteden

1. Direct afrekenen met Belastingdienst
Bij een ontslagvergoeding tot € 25.000,- kun direct worden afgerekend met de Belastingdienst. Nadat de werkgever het belastingdeel aan de Belastingdienst heeft betaald, krijg jij het restant direct in handen.

2. Lijfrenteverzekering afsluiten
Een tweede mogelijkheid om een ontslagvergoeding te besteden is het afsluiten van een lijfrenteverzekering. Vaak wordt voor een lijfrenteverzekering gekozen als de ontslagvergoeding tussen de € 25.000 en € 75.000 ligt. Een lijfrente keert maandelijks uit. Deze uitkeringen kunnen direct na ontslagdatum ingaan of pas in de (verre) toekomst.

3. Banksparen Gouden Handdruk
De derde optie om een ontslagvergoeding te besteden is banksparen gouden handdruk (of stamrecht banksparen). Dit is een vrij nieuwe financieel product en lijkt op de lijfrenteverzekering.

4. Stamrecht BV oprichten
De vierde optie om een ontslagvergoeding te besteden is het oprichten van een stamrecht BV. Met een stamrecht BV krijgt men elke maand een uitkering uit zijn eigen stamrecht BV. Een stamrecht BV is pas aantrekkelijk bij een ontslagvergoeding vanaf € 75.000. Recent is de wetgeving omtrent op het oprichten van een stamrecht BV oprichten gewijzigd. In 2012 is de eis van het storten van het verplichte minimumkapitaal van € 18.000,- komt te vervallen.

Datum: 24 Januari 2012
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Tips