Locatie: Home - Financieel

ABP Pensioenfonds gaat korten in 2013

ABP Pensioenfonds gaat 0,5 procent korten in 2013. ABP gaat in 2013 korten op pensioenen en premie verhogen. Lees verder!

ABP Pensioenfonds gaat korten in 2013, waarom eigenlijk?
Waarom moet een pensioenfonds als ABP korten? Nederland heeft toch het beste pensioenstelsel van de wereld. Toch staat een pensioenfonds als het ABP erniet goed voor op dit moment. Daar zijn een aantal redenen voor:

- Mensen leven langer en moeten dus langer pensioen krijgen, ook al hebben ze daar niet voor betaald;
- Pensioenfondsen hebben veel last van de economische crisis en de moeilijke situatie op de beurs. Ook is de rente erg laag. De rente wordt gebruikt om uit te rekenen wat pensioenfondsen in de toekomst aan pensioen moeten uitbetalen. Uit die rekensom komt de dekkingsgraad, die aangeeft hoeveel euro er in de kas van het pensioenfonds zit (vermogen) ten opzichte van de verplichtingen.
- Er gaan de komende jaren veel mensen tegelijk met pensioen: de babyboomers. Dat maakt de fondsen kwetsbaar. Ze moeten namelijk nˇg voorzichtiger beleggen.

Niet alleen pensioenfonds ABP gaat korten in 2013
De pensioenfondsen die een te lage dekkingsgraad hebben gaan korten in 2013. Dit wordt besloten, mede door De Nederlandse Bank, aan de hand van de evaluatie van het herstelplan, dat uitstippelt hoe de pensioenfondsen weer gezond worden. Als de marktomstandigheden niet snel veranderen zullen er naast het ABP meerdere pensioenfondsen gaan korten in 2013.

Datum: 19 Januari 2012
Bron: ęredactie Altijdnieuws.nl

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel