Locatie: Home - Politiek

Nieuwe natuurwet Henk Bleker bedreigt natuur in Nederland

Nieuwe natuurwet Henk Bleker bedreigt natuur in Nederland - Economie wint van natuur in Nederland. Dat kan. Lees verder!

Nieuwe natuurwet Henk Bleker bedreigt natuur in Nederland

De Nederlandse natuur-, landschaps- en dierenwelzijnsorganisaties zijn het fundamenteel oneens met staatssecretaris Henk Bleker over zijn wetsvoorstel natuur. De staatssecretaris staat niet open voor hun fundamentele kritiek. Economische principes krijgen voorrang boven het beschermen van natuur. Dat vinden de organisaties de wereld op z'n kop. Een Wet Natuur moet de natuur beschermen, niet beschadigen zoals met het voorstel van staatssecretaris Bleker dreigt. Reden genoeg om de wet terug te sturen naar de tekentafel.

Een natuurwet moet doen waarvoor die bedoeld is, namelijk in het overbevolkte Nederland zorgen dat de natuur ruimhartig en robuust wordt beschermd. In de nieuwe natuurwet van staatssecretaris Bleker is natuurbehoud een vervelende maatschappelijke verplichting in plaats van een bevlogen verantwoordelijkheid. De nieuwe wet voldoet niet aan de internationale afspraak dat de achteruitgang van biodiversiteit tot staan moet worden gebracht. Net als de Raad van State vorige week concludeerde bij de crisis- en herstelwet is er met het wetsvoorstel van Bleker een reŽel risico dat er onomkeerbare schade wordt toegebracht aan de Nederlandse natuur.

Datum: 12 Januari 2012
Bron: Persbericht Vereniging Natuurmonumenten

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Politiek