Locatie: Home - Financieel

IGZ stelt Zonnehuizen onder verscherpt toezicht

IGZ stelt Zonnehuizen onder verscherpt toezicht - Overname door LSG Rentray en de Groep Winter lost problemen niet op. Lees verder!

IGZ stelt Zonnehuizen onder verscherpt toezicht
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de Stichting Zonnehuizen onder verscherpt toezicht gesteld. De organisatie verkeerde al enige tijd in financiŰle problemen en is op 27 december 2011 failliet verklaard. De IGZ hield de afgelopen periode al intensief toezicht vanwege risico's op het gebied van de continu´teit en kwaliteit van zorg en veiligheid van cliŰnten.

Vandaag maakt Stichting Zonnehuizen bekend dat zij worden overgenomen door LSG Rentray en de Groep Winter. Daarmee zijn de zorgen van de IGZ echter niet meteen weggenomen. De overname kan namelijk extra risico's met zich meebrengen voor de kwaliteit en continu´teit van zorg, mede vanwege organisatorische veranderingen waarmee overnames onvermijdelijk gepaard gaan. Daarom heeft de IGZ besloten verscherpt toezicht in te stellen om de effecten van de overname op de kwaliteit en continu´teit van zorg nauwlettend te kunnen volgen. Het verscherpt toezicht is maximaal zes maanden geldig.

Datum: 10 Januari 2012
Bron: Persbericht Inspectie voor de Gezondheidszorg

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel