Locatie: Home - Financieel

Ouderen gaan flink meebetalen voor zorg in de toekomst

Ouderen gaan flink meebetalen voor zorg in de toekomst. Zorg tekort van 12 miljard moet ook door ouderen worden gedekt!

Ouderen gaan flink meebetalen voor zorg in de toekomst

Het tekort in de zorg is in een paar jaar al opgelopen naar 12 miljard euro. De zorg in Nederland drukt zwaar op de begroting van de overheid. Er is een steeds grotere roep om hogere eigen bijdragen voor de zorg.

Eerst was het Paul Schnabel van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), maar nu hebben ook Wouter Bos en minister Edith Schippers van Volksgezondheid (VWS), het over meebetalen aan de zorg. Er zijn diverse mogelijkheden om de zorg in de toekomst betaalbaar te houden. Bij de bank of pensioenfonds zouden ouderen hun huis kunnen verzilveren. Binnen het pensioenstelsel zou men verplicht kunnen sparen voor zorg. Er is al een speciale spaarrekening waarbij mensen kunnen sparen voor zorg. Zorgverzekeraars Menzis en Aegon zijn gestart met zorgsparen. Ook fiscaal kan dat opgebouwde vermogens misschien gaan meetellen voor zorg.

Het kan niet anders dan dat in de toekomst de zorg, thuiszorg en particuliere thuiszorg in Nederland betaald zal worden uit collectieve en individuele regelingen.

Datum: 10 Januari 2012
Bron: Persbericht Zuster Jansen B.V.

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel