Locatie: Home - Leven

Vakantie belangrijk voor Nederlanders

Vakantie belangrijk voor Nederlanders. En terecht! Vakantie is goed en leuk voor iedereen. Hier handige vakantietips!

Vakantie is en blijft belangrijk

Ruim driekwart van de Nederlanders gaat in 2012 op vakantie gaan. Dit percentage is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Crisis of geen crisis, vakantie is en blijft belangrijk voor de Nederlander. Populair is ook dit jaar weer de Ardeche in Frankrijk. Met name de Ardeche campings aan een rivier en de vakantiehuizen met zwembad zijn populaire vakantie accommodaties.

Stabilisatie eigen land, daling verre reizen

NBTC-NIPO Research verwacht dat het aantal vakanties naar verre vakantiebestemmingen buiten Europa licht zal dalen. Dichterbij gelegen bestemmingen als Frankrijk zullen het waarschijnlijk beter doen. Ook de ANWB gaf dit eerder al aan. De ANWB voorspelt dat het aantal vakanties in 2012 met 36.2 miljoen ongeveer op hetzelfde niveau zal liggen als vorig jaar. Na twee natte zomers in eigen land zullen zonnige bestemmingen als Spanje, Frankrijk en Turkije dit jaar populair zijn, aldus de ANWB.

Frankrijk populairste vakantieland zomervakantie 2012
Op vakantie gaan blijft belangrijk voor Nederlanders, alle economische onzekerheden ten spijt. Wel zullen veel vakantiegangers, die niet aan de schoolvakanties gebonden zijn, langer wachten met boeken. Zij wachten op zekerheid rond hun financiŽle situatie en kijken wat de weersomstandigheden zijn. Overigens blijft Frankrijk tijdens de zomerperiode de populairste vakantiebestemming van de Nederlanders.

Datum: 10 Januari 2012
Bron: Geen Bron

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Leven