Locatie: Home - Internet

Social media populair bij ondernemingen in Nederland

Social media populair bij onderneming in Nederland - Steeds meer ondernemingen benutten voordelen van sociale media. Lees verder!

Social media populair bij onderneming in Nederland
Bedrijven hechten steeds meer belang aan de sociale media en integreren het gebruik ervan steeds vaker in de bedrijfsvoering. Uit internationaal onderzoek van KPMG onder bijna 4.000 werknemers van bedrijven blijkt dat ruim 70% van de ondernemingen inmiddels actief is op het gebied van de sociale media, zoals Twitter, Facebook en LinkedIn.

Vooral bedrijven in de opkomende markten, zoals China, BraziliŽ en India, blijken de sociale media te omarmen. Met name China springt eruit, waar de adoptie van sociale media door het bedrijfsleven bijna 83% is. In landen als Zweden, Duitsland en AustraliŽ schommelt het gebruik rond de 40%.

Een meerderheid van de bedrijven blijkt de sociale media niet alleen in te zetten om de relatie met de klant te verbeteren. Ruim de helft van de ondernemingen gebruikt ze ook voor het vernieuwen van producten en diensten en het werven van personeel.

Uit het onderzoek van KPMG blijkt dat de retailsector voorop loopt als het gaat om de inzet van sociale media. Ruim 75% van de bedrijven in deze sector maakt gebruik van deze media, gevolgd door de financiŽle dienstverlening, zoals banken en verzekeringsmaatschappijen.

Datum: 20 December 2011
Bron: Persbericht KPMG

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet