Locatie: Home - Financieel

Beperking hypotheekrenteaftrek in 2012 is lastenverzwaring

Beperking hypotheekrenteaftrek in 2012 is lastenverzwaring - De Jager vindt hypotheekrenteaftrek geen optie. Lees verder!

Beperking hypotheekrenteaftrek in 2012 is lastenverzwaring
Minister de Jager ziet geen heil in het beperken van de hypotheekrenteaftrek. Volgens de minister van FinanciŽn zorgt beperking van de hypotheekrenteaftrek eerder voor een lastenverzwaring voor de burger.

Beperking hypotheekrenteaftrek vooralsnog geen optie
Er wordt over de aankomende bezuinigen voor 2012 al flink gespeculeerd. Vicepremier Maxime Verhagen liet recent nog weten dat het kabinet in februari eens goed moet gaan kijken naar de nieuwe bezuinigen. De Jager bevestigde het statement van Verhagen in het tv-programma Buitenhof, maar gaf aan geen heil te zien in het beperken van de hypotheekrenteaftrek. ĎDe vraag is of dat per saldo voor de schatkist veel geld zou kunnen opleverení, stelt de minister van FinanciŽn.

Maximale hypotheek omlaag?
Ook de Vereniging Eigen Huis, De Nederlandse Bank en de AFM laten zich gelden omtrent het beperken van de hypotheekrenteaftrek. Het zou de woningmarkt in Nederland weer in beweging zetten en dat is goed voor de economie. Europees gezien zou Nederland de huizenschuld aanzienlijk kunnen beperken. Nu nog mogen potentiŽle huizenkopers een maximale hypotheek nemen van 106% van de woningwaarde. In andere Europese landen is 80% heel gewoon, zo stelde Knot - directeur van de DNB - onlangs vast.

Datum: 15 December 2011
Bron: © redactie Altijdnieuws.nl

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel