Locatie: Home - Financieel

Maximale hypotheek omlaag in 2012

Maximale hypotheek omlaag in 2012? Huizenschuld Nederland moet omlaag. Maximale hypotheek omlaag naar 80% woningwaarde? Lees verder!

Maximale hypotheek omlaag
Als u een huis koopt neemt u in een hypotheek. In veel gevallen nemen huizenkopers zelfs een maximale hypotheek. Een maximale hypotheek in Nederland bedraagt nu 106% van de woningwaarde. In Europa gezien is dit een hoog percentage aan maximale hypotheek, in omringende landen is een percentage van 80% te doen gebruikelijk. Door zoveel hypotheek te verstrekken kunnen huizenkopers in de knel komen. Huizenkopers zitten letterlijk 'tot hun zorgen in de schulden' waardoor er weinig tot geen geld overblijft voor andere zaken. Iets wat ze pas ervaren na de aanschaf van een eigen huis. De Vereniging Eigen Huis heeft hier dit jaar al eerder op geven en aangegeven dat de maximale hypotheek omlaag moet. Het zou ook de economie in Nederland weer doen aantrekken.

Maximale hypotheek omlaag in 2012?
Ook vanuit De Nederlandse Bank worden de signalen steeds duidelijker dat de maximale hypotheek omlaag moet. Wellicht al in 2012. De DNB wijst erop dat ook Europa naar ons kijk en ons weleens op de vingers kunnen tikken. Het signaal van de DNB dat de maximale hypotheek omlaag moet (in 2012?) komt op een politiek vervelend moment. Door extra bezuinigingen komt ook de beperking van hypotheekrenteaftrek weer in beeld. Voor het huidige kabinet is een aanpassing van de hypotheekrenteaftrek onbespreekbaar. De oproep vanuit de DNB om het ratio van de maximale hypotheek te verlagen geeft de discussie omtrent hypotheken in Nederland weer nieuwe elan.

Datum: 14 December 2011
Bron: ę redactie Altijdnieuws.nl

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel