Locatie: Home - Financieel

Stamrecht en Belasting - Informatie en Tips

Stamrecht oprichten? Belasting later over uw ontslagvergoeding betalen. Lees hier alles over stamrecht en belasting!

Stamrecht en Belasting
Stamrecht is een van de opties om uw ontslagvergoeding te besteden. Een stamrecht is een verzekering bij een verzekeringsmaatschappij. Ook kunt u een eigen stamrecht-BV oprichten. Die doet hetzelfde als de verzekeringsmaatschappij: uw kapitaal beheren en (periodiek) uitkeringen doen. Met een eigen stamrecht BV bent u zelf de beheerder en kunt u met het kapitaal bijvoorbeeld gaan beleggen.

Met een stamrecht heeft u recht op periodieke uitkeringen en verstrekkingen. U mag zelf kiezen of u de uitkeringen elk jaar, elk kwartaal of elke maand laat doen. Qua uitkeringen is een stamrecht heel flexibel: u mag zelf bepalen wanneer uw start met de periodieke uitkeringen.

Het bedrag dat u stort in een stamrecht is belastingvrij. Gedurende de periode dat dit niet wordt opgenomen kan de oorspronkelijke ontslagvergoeding flink aangroeien. Over de periodieke uitkeringen vanuit een stamrecht bent u wel belasting verschuldigd. Het grote voordeel van een stamrecht is de flexibiliteit en het later betalen van belasting. Het kan uw eindkapitaal een flinke impuls geven. Hiermee is een stamrecht een goede optie voor een vervroegd pensioen.

Datum: 13 December 2011
Bron: ę redactie Altijdnieuws.nl

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel