Locatie: Home - Financieel

Ontslagvergoeding en belasting - Tips en informatie

Ontslagvergoeding en belasting - Tips en informatie over de ontslagvergoeding en de belasting. Direct belasting betalen of later? Lees de tips!

Ontslagvergoeding en belasting - Tips en informatie over de ontslagvergoeding en de belasting
Als u ontslagen wordt ontvangt u in in veel gevallen een ontslagvergoeding (ook wel goudenhanddruk genoemd). Over de te ontvangen ontslagvergoeding dient u wel belasting te betalen. U heeft wel in grote de vrijheid om te bepalen wanneer u belasting betaald over uw ontslagvergoeding.

Bij ontslag kan u uw ex-werkgever verzoeken de ontslagvergoeding rechtstreeks aan u te betalen onder inhouding van loonbelasting. Ook kunt u uw ontslagvergoeding - vaak bij een ontslagvergoeding boven Ç 50.000 - aanwenden voor een stamrecht. In dat laatste geval wordt ľals aan alle voorwaarden is voldaan- de storting in het stamrecht niet belast, maar alleen de (latere) stamrechtuitkeringen.

U moet belasting betalen over uw ontslagvergoeding
Over uw ontslagvergoeding moet u belasting betalen. Voor de Belastingdienst is de ontslagvergoeding loon. Wanneer de vergoeding aan u wordt uitgekeerd, wordt deze belast in box 1. Is uw ontslagvergoeding een hoog bedrag, dan hanteert de Belastingdienst het hoogste belastingtarief. Tip: heeft u een ontslagvergoeding ontvangen? Laat u goed informeren over hoe u uw ontslagvergoeding het beste kunt laten renderen. Nu of later belasting betalen over uw ontslagvergoeding kan grote (financiŰle) verschillen opleveren.

Datum: 13 December 2011
Bron: ę redactie Altijdnieuws.nl

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Financieel