Locatie: Home - Internet

Online kerstcadeaus kopen - 8 tips voor veilig online winkelen

Acht tips om veilig kerstcadeaus online te kopen. Maak gebruik van deze tips tijdens uw online kerst aankopen. Veiligheid voor alles!

Online kerstcadeaus kopen - 8 tips voor veilig online winkelen

1. Gebruikers zouden een degelijke beveiligingsoplossing, inclusief virusscanner, firewall, spamfilter en http-filter moeten gebruiken. De software dient regelmatig te worden geüpdatet. .

2. Betaal alleen online als dat kan met zogenaamde 2-way authentication, dus met een wachtwoord of pincode, én een telkens wisselende code, die wordt ontvangen op een speciale card reader of op mobiele telefoon.

3. Zorg ervoor dat de updates van het besturingssysteem en alle programma’s op de pc zijn gedownload en geïnstalleerd.

4. Spam kan het beste zonder te openen worden verwijderd. Klik nooit op links in e-mails en open geen bijlagen bij e-mails. URL’s van banksites, webwinkels of financiële instellingen kunnen het beste handmatig in de browser worden ingevoerd, maar let op tikfouten, want verkeerd gespelde websites worden ook regelmatig door cybercriminelen misbruikt.

5. Controleer webwinkels nauwkeurig alvorens een aankoop te doen. Lees bijvoorbeeld de algemene voorwaarden goed door, ga na of er extra bezorgkosten of administratiekosten in rekening worden gebracht, check of de winkel het thuiswinkel.org-logo draagt en andersom, of thuiswinkel.org de betreffende webwinkel kent. Doe eventueel nog even een Google-zoekopdracht naar de winkel om recensies te vinden en te lezen.

6. Winkel nooit online met een openbare pc. Deze zijn meestal onvoldoende beveiligd. Ook publieke WiFi-netwerken kunnen beter worden vermeden, aangezien deze meestal de mogelijkheid bieden aan cybercriminelen om het verkeer ‘af te luisteren’.

7. Controleer tijdens het betaalproces of de informatie die u invoert wel versleuteld wordt verstuurd. Dit is te zien aan het slotje voor de URL van de website, alsmede de https-indicatie, waar normaalgesproken http staat. Bij veel moderne browsers kleurt de regel van de URL groen als het een bonafide domein betreft.

8. Gebruik sterke wachtwoorden. Deze bestaan uit een combinatie van cijfers, letters en leestekens, en zijn zo lang als is toegestaan. Bovendien zijn zij voor elke site of dienst anders.

Datum: 06 December 2011
Bron: Persbericht G Data

Meest gelezen afgelopen 5 dagen:

Meer nieuwsberichten: Internet